Chléb z arašídového másla

Chléb z arašídového másla

1 bochník

170 minut

Tento recept na chleba je stejně tak úžasný, jako arašídové máslo samotné. Nebudete moci odolat, to je jisté už předtím, než začnete s jednoduchou přípravou. Jemný a chutný chleba vám také dodá energii a namazat si ho nemusíte jen arašídovým máslem.

Suroviny:

250 ml vody
400 g hladké mouky
40 g třtinového cukru
4 g soli
135 g krémového arašídového másla
7 g sušeného droždí

Poleva:

1 PL arašídového másla
110 g cukru moučka
Voda dle potřeby

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do velké nádoby se středními hnětacími háky nalijte vodu, dále přidejte mouku, cukr, sůl, arašídové máslo, a nakonec i sušené droždí.
2. Zapněte program SLADKÝ, velikost chleba nastavte na 1000 g, barva světlá.
3. Po upečení nechte chleba zcela vychladnout.
4. Vše na polevu společně vyšlehejte a nalijte přes vychladlý bochník chleba. Nechejte ztuhnout v lednici.