Míša řezy

Míša řezy

1 plech 

50 minut

Oblíbený a všem známý dezert, protože je zkrátka výborný a jeho příprava není vůbec složitá. Míša řezy zvládne připravit každý a výsledek bude stát za to. Obzvlášť, když je recept od Martiny Lacingerové. Pojďme si je upéct!

Suroviny:

Korpus:
6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
50 ml horké vody
130 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
50 g kakaa
½ lžičky sody – 4 g
90 g oleje

Krém:
500 g polotučného měkkého tvarohu z vaničky
250 g tvarohu z pozlátka (tučného)
250 g másla
150 g moučkového cukru

Poleva:
200 g čokolády
50 g másla
50 g smetany ke šlehání

Postup:

1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do hustého sněhu.
2. 
Žloutky šlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přilijte 50 ml horké vody a promíchejte.
3. V misce promíchejte sypké suroviny – mouku, kakao a sodu. Vsypte je do mísy spolu s olejem a prošlehejte. Do těsta vmíchejte pomocí vařečky sníh.
4. Těsto nalijte do pečicí formy vyložené pečicím papírem a vařečkou uhlaďte.
5. Pečte při 180 °C (horkovzduch) 10 – 15 minut. Nechte vychladnout.

6. Z lednice si vyndejte tvaroh a máslo, aby dostaly pokojovou teplotu. Prošlehejte s moučkovým cukrem a rozetřete na korpus.
7. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Vmíchejte na kostičky pokrájené máslo a smetanu a nechte rozpustit.
8. Polevu rozlijte po povrchu dezertu, uhlaďte a nechte vychladit.

ETA TIP: Krájejte nožem namočeným do horké vody.