Medové madlenky s Gold čokoládou

Medové madlenky s Gold čokoládou

1 plech

140 minut

Milujete-li med a vůni pomeranče, medové madlenky si určitě oblíbíte, tak jako food bloggerka Marzicake, která si pro vás recept připravila. A až zjistíte, že se jedná o sladkost, kterou upečete nejen rychle, ale také velmi jednoduše, stanou se madlenky u vás doma velmi žádaným dezertem.  

Suroviny:

Na madlenky:
120 g másla rozehřátého vychladlého
30 g medu
75 g cukru krystal
1 sáček vanilínového cukru
1/2 ks pomeranče kůra a šťáva
2 ks vajec
120 g hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva (4 g)

K případnému dokončení: 
100 g Gold čokolády Callehaut

Postup:

Příprava:
1. Máslo rozehřejte a následně nechte při pokojové teplotě.
2. Do mísy robota dejte cukr, vanilínový cukr, med, kůru, šťávu z pomeranče a 2 vejce.
3. Lehce prošlehejte.
4. Poté přimíchejte máslo.
5. Nakonec zapracujte postupně hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva.
6. Dobře zpracované těsto přikryjte fólií na dotek a dejte minimálně na 1,5 hodiny do lednice.

Pečení:
1. Formu vystříkejte sprejem.
2. Odleželé těsto přendejte do cukrářského sáčku.
3. Formu plňte těstem jen do 3/4. Formou poklepejte. To, aby jste se zbavili vzduchových bublinek a vyrovnali naplnění.
4. Pečte v předehřáté troubě nejprve 5 minut na 190 °C a následujících 5 minut snižte na 150 °C.
5. Po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.
6. Formu pečlivě vymyjte a odmastěte.

Dokončení:
1. 80 g čokolády rozhřejte v mikrovlnce na 45 °C. Poté přimíchejte zbývajících 20 g - do hladké konzistence.
2. Každou formičku naplňte 1 lžičkou čokolády.
3. Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
4. Celou formu s madlenkami přendejte na 10 minut do lednice.
5. Jakmile čokoláda zatuhne, madlenky vyjměte.