Malinové mini koláčky s bílou čokoládou

Malinové mini koláčky s bílou čokoládou

30 koláčků

120 minut

 

Blíží se víkend a vy přemýšlíte co si upečete a jste zároveň milovníky malin? Tenhle recept je pro vás jako stvořený, ať je léto či zima. Navíc, maliny pomáhají při chřipce a nachlazení, podporují pocení, tlumí horečku a mají velice kladný vliv na imunitu.

Suroviny:

Těsto

170 g másla + máslo na vytření formy
120 g cukru krupice
130 g třtinového cukru 
170 g (2x prosít) hladké mouky
3 vejce 
1/2 vanilkového lusku 
1 lžičku kypřicího prášku
3 lžíce 33% smetany ke šlehání 
1 šálek mražených malin
75 g bílé čokolády (nasekat na malé kousky)


Krém 

250 g cream cheese 
150 g másla pokojové teploty
300 g moučkového cukru
1/2 vanilkového lusku
Lyofilizované maliny na ozdobení

 

Postup:

1.    Troubu předehřejte na 160 °C. Formu vytřete máslem. Můžete použít formu na muffiny nebo silikonovou formu na mini dortíky.

2.    Do mísy kuchyňského robota dejte změklé máslo, cukr a mixujte, aby se směs spojila. Vejce přidávejte po jednom a chvíli mixujte, než přidáte další.

3.    Když se vejce do směsi zapracovala, přidejte polovinu vanilkového lusku, prosátou hladkou mouku a kypřicí prášek. Chvíli mixujte a opatrně po lžících přidávejte smetanu. 

4.    Do těsta stěrkou pomalu zapracujte bílou čokoládu a mražené maliny.

5.    Formu naplňte těstem přibližně do poloviny. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Před vytáhnutím vyzkoušejte dortíky pomocí špejle, abyste si byli jistí, že dortíky jsou dobře upečené. Dortíky nechejte ve formě zcela vychladnout.

6.    Mezitím, než dortíky vychladnou, si připravte krém. Krémový sýr a máslo dejte do nerezové mísy a chvíli šlehejte. 

7.    Přidejte moučkový cukr a zbylou polovinu vanilkového lusku, a šlehejte, než bude konzistence hladká a světlá.

8.    Krém přendejte do zdobicího sáčku a nazdobte dortíky dle vašich představ. Nakonec je zasypejte lyofilizovanými malinami.