Cottage placičky

Tyhle placičky jsou opravdu výborné. Hodí se k snídani, obědu i k večeři a se zeleninou tvoří plnohodnotné jídlo. “Hrudky” se v teplých placičkách krásně táhnou jako roztavený sýr a tím je odlišují od klasických lívanců. Zbydou-li studené, poslouží i jako dobrá svačinka s marmeládou. Inspirujte se receptem food bloggerky Adély Zátkové z profilu Pečeníčko.
Suroviny:
1 kelímek cottage (150 g)
1 vejce
2 lžíce dětské krupičky
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, popř. bylinky
Postup:
1. Vše promíchejte dohromady a vytvořte hustší těsto na lívance (s hrudkami).
2. Na pánev tvarujte spíše vyšší kolečka, aby si výsledné placičky ponechaly měkkost a vláčnost. Pak už jen pečte/smažte jako lívance z obou stran.
3. Servírujte s čerstvou zeleninou.