„Smažák“ z tofu s vařeným bramborem a tvarohovou tatarkou

Kdo by neměl rád kuřecí nugetky nebo tradiční smažený sýr. Klasika, kterou si rádi dopřáváme na různých výletech a v pestrém jídelníčku může čas od času najít uplatnění. Zařazovat smažák do jídelníčku běžně už ale nemusí být ku prospěchu. Proto foodbloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko vymyslela stejně chutnou alternativu, kterou si můžete dopřát častěji a bez výčitek. Vyzkoušíte?
Suroviny:
"Smažák"
1/2 klasického tofu
1 vejce
2 lžíce jogurtu
Pepř, sůl, libovolné koření, stroužek česneku
Cca 2 hrsti cornflaků
Postup:
1. Tofu nakrájejte na plátky tlusté cca 0,5 cm.
2. Smíchejte vejce s jogurtem a přidejte sůl, pepř, koření a prolisovaný česnek.
ETA TIP: Kořením nešetřete, vaječnou směs musíte mírně překořeni, aby byl výsledek chuťově výrazný.
3. Cornflaky v pytlíku rozdrťte a vysypte na talířek.
4. Kousky tofu obalujte nejprve ve směsi vajíčka a následně v cornflakes tak, aby obal pokryl celý povrch.
5. Pečte v troubě (horní a dolní ohřev) na 200 °C asi 30 minut. Po 15 minutách otočte, aby se kousky opekly z obou stran.
6. Servírujte s tvarohovou tatarkou a vařeným nebo pečeným bramborem.
Suroviny:
Tvarohová tatarka
100 g tvarohu ve vaničce
1 kyselá okurka + trocha láku
1 lžička dijonské hořčice
1/2 nadrobno nakrájené cibule
sůl a pepř
Postup:
1. Okurku nakrájenou nadrobno smíchejte s ostatními surovinami. Osolte a opepřete dle chuti.