Chilli s mletým hovězím masem

Chilli s mletým hovězím masem

6-8 porcí

45 minut

Mexické chilli con carne nejsou jen fazole s masem a rajčaty. Úspěch tkví ve vyváženém poměru chilli a dalšího koření a také v jedné, pro mnohé možná překvapivé ingredienci – autentické chuti dosáhnete přidáním kostky kvalitní hořké čokolády, která celou směs doladí k dokonalosti. 

 

Suroviny:

2 lžíce oleje
1 větší cibule nakrájená na plátky
3 stroužky česneku
1 červená paprika 
500 g mletého hovězího masa
sůl, pepř dle chuti
1 lžička mletého chilli
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce římského kmínu
2 lžičky oregana
200 ml hovězího vývaru
400 g konzervovaných rajčat
400 g červených sterilovaných fazolí
kostička hořké čokolády

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapněte program Vaření bez víka, přilijte olej a nechte rozehřát. Poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět a změknout. Přidejte česnek a papriku. Společně chvíli restujte. 

  2. Přidejte do hrnce maso a chvíli opékejte, snažte se oddělit maso na malé kousky. Osolte, opepřete a přidejte koření, zamíchejte. Přilijte vývar a nakonec přidejte konzervu rajčat. Vypněte program Vaření bez víka.  

  3. Nastavte program Tlakové vaření na 10 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte páru samovolně ucházet, po 10 minutách otočte ventil a odpusťte tlak úplně. Otevřete víko.  

  4. Fazole z konzervy properte a nechejte okapat. Zapněte Vaření bez víka, přidejte fazole s čokoládou a promíchejte. Nechte probublávat 5-10 minut. Servírujte s rýží a guacamole.  

 

Chilli s mletým hovězím masem