Chilli s mletým hovězím masem

Mexické chilli con carne nejsou jen fazole s masem a rajčaty. Úspěch tkví ve vyváženém poměru chilli a dalšího koření a také v jedné, pro mnohé možná překvapivé ingredienci – autentické chuti dosáhnete přidáním kostky kvalitní hořké čokolády, která celou směs doladí k dokonalosti.
Suroviny:
2 lžíce oleje
1 větší cibule nakrájená na plátky
3 stroužky česneku
1 červená paprika
500 g mletého hovězího masa
sůl, pepř dle chuti
1 lžička mletého chilli
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce římského kmínu
2 lžičky oregana
200 ml hovězího vývaru
400 g konzervovaných rajčat
400 g červených sterilovaných fazolí
kostička hořké čokolády
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte program Vaření bez víka, přilijte olej a nechte rozehřát. Poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět a změknout. Přidejte česnek a papriku. Společně chvíli restujte.
- Přidejte do hrnce maso a chvíli opékejte, snažte se oddělit maso na malé kousky. Osolte, opepřete a přidejte koření, zamíchejte. Přilijte vývar a nakonec přidejte konzervu rajčat. Vypněte program Vaření bez víka.
- Nastavte program Tlakové vaření na 10 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte páru samovolně ucházet, po 10 minutách otočte ventil a odpusťte tlak úplně. Otevřete víko.
- Fazole z konzervy properte a nechejte okapat. Zapněte Vaření bez víka, přidejte fazole s čokoládou a promíchejte. Nechte probublávat 5-10 minut. Servírujte s rýží a guacamole.
Doporučené