Vepřové vindaloo

Vepřové vindaloo

6 porcí

60 minut

Recept na vepřové vindaloo si oblíbí především milovníci pálivých chutí. Při přípravě téhle indické pochoutky se totiž chilli papričkami, česnekem ani zázvorem nešetří. Recept je sice náročnější na množství surovin, s praktickými kuchyňskými pomocníky ETA však není samotná příprava nijak složitá. 

 

Suroviny:

4 sušené červené chilli papričky
2 lžičky římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička skořice  
6 ks kardamomu (pouze semínka)
1 lžička celého černého pepře
8 hřebíčků
½ lžička semínek černé hořčice
2 stroužky česneku (prolisované)
3 cm zázvoru nastrouhaného najemno
2 lžičky tamarindové pasty
sůl dle chuti
1 lžička třtinového cukru
50 ml jablečného octa
200 ml vody
500 g vepřové kýty nakrájené na kostky
4 cibule nakrájené nahrubo
4 lžíce rostlinného oleje

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Do mixéru vložte chilli papričky, kmín, kurkumu, skořici, kardamom, černý pepř, hřebíček, hořčičná semínka a rozmixujte na jemný prášek. Prášek pro jistotu ještě prosejte přes jemné sítko. Do mixéru k prosetému prášku přidejte česnek, zázvor, tamarindovou pastu, sůl, cukr a ocet a vše rozmixujte do konzistence hladké pasty. V případě potřeby přidejte pár kapek vody, aby se směs dobře promíchala. Touto směsí potřete maso a nechejte marinovat alespoň 15 minut, nejlépe však přes noc v lednici.    

  2. Mixér nevymývejte a rovnou v něm rozmixujte cibuli na pastu. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka, přidejte 2 lžíce rostlinného oleje a cibulovou pastu.   

  3. Cibulovou pastu restujte do doby, než se odpaří všechna voda a pasta zhoustne. Když vody ubývá, je potřeba míchat častěji, aby se pasta nepřipalovala ke dnu nádoby. Přidejte 2 lžíce rostlinného oleje a maso včetně marinády. Restujte do doby, než je maso rovnoměrně opečené ze všech stran. Poté vypněte program Vaření bez víka.  

  4. Přidejte vodu, zamíchejte a nasaďte víko. Nastavte program Tlakové vaření na dobu 15 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte tlak uvolnit přirozeně. Vepřové vindaloo podávejte s rýží nebo naanem.      

 

Vepřové vindaloo