Hovězí vývar

Připravte si ikonickou vietnamskou polévku Phở bò v pohodlí domova! Patří sice k pokrmům, jejichž příprava se trochu protáhne, s multifunkčním tlakovým hrncem vás však tříhodinové postávání u sporáku nečeká – většinu práce zvládne bez vaší asistence.
Suroviny:
2 cibule
10 cm kořene zázvoru
1 svitek skořice
1 hvězdička badyánu
2 tobolky kardamomu
1 kg hovězích kostí
2-3 l vody
1 lžíce soli
15 g třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
500 g hovězího zadního
pytlík rýžových nudlí (4 mm)
hrst čerstvého koriandru
2 jarní cibulky
1 červená cibule
naklíčené mungo fazole
chilli paprička
limeta
(perila)
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Neoloupanou cibuli a zázvor rozkrojte napůl a pražte na sucho na pánvi do doby, než povrch zčerná. Poté otočte a postup zopakujte. Takto opečené je vyndejte z pánve a nechejte vychladnout. Oloupejte z černých vrstev.
- Hrnec zapněte na program Vaření bez víka, vhoďte koření a opékejte do doby, než se koření rozvoní. Koření přendejte do sítka nebo plátýnka a odložte stranou.
- Kosti operte, vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu v programu Vaření bez víka, vařte 3 minuty. Vodu z kostí vylijte, nádobu důkladně omyjte, kosti operte. Takto můžete opakovat do doby, než bude voda čistá bez známek hnědé pěny.
- Do hrnce vložte proprané kosti, zalijte vodou, přidejte sůl, cukr, koření, cibuli a zázvor. Zalijte vodou po rysku. Nastavte program Tlakové vaření na 90 minut.
- Po skončení programu odpusťte páru a odejměte víko. Vývar sceďte, přimíchejte do něj rybí omáčku. Ochutnejte a případně přidejte rybí omáčku nebo sůl. O ostrost se nám postará chilli a o kyselost limetka.
- Rýžové nudle uvařte dle návodu. Maso nakrájejte na opravdu tenké plátky, nejlépe se vám bude krájet, když bude maso chvíli vytažené z mrazáku. Mezitím si dejte znovu vařit scezený vývar, musí dosáhnout bodu varu, protože jím budete přelévat syrové maso.
- Na dno misky dejte uvařené nudle, na ně nadrobno nasekanou jarní cibulku, na půlkolečka nakrájenou červenou cibulku a jemně nasekaný koriandr. Plátky masa vyskládejte okolo misky a zalijte vařícím vývarem, maso se krásně zatáhne. Polévku podávejte s mungo klíčky, chilli papričkou, limetkou a případně i s perilou.