Polévka z čerstvého špenátu

Polévka z čerstvého špenátu

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 cibule 
2 stroužky česneku 
30 g másla 
250 g listového špenátu 
750 ml vody nebo zeleninového vývaru 
200 g smetany 33%
2 polévkové lžíce hladké mouky 
sůl
pepř

Příslušenství:

sekací nože
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože, poté přidejte rozkrojenou cibuli a česnek.
2. Sekejte 10 sek./rychlost 4.
3. Špachtlí vše stáhněte do středu.
4. Přidejte máslo.
5. Duste 10 min./120 °C/rychlost 1.
6. Přidejte špenát, vodu, zeleninový vývar nebo bujón.
7. Sekejte 10 sek./rychlost 5. 
8. Vařte 20 min./100 °C/rychlost 1.
9. Přidejte smetanu a hladkou mouku a mixujte 20 sek./rychlost 6. 
10. Vařte 5 min./100 °C/rychlost 1.
11. Dochuťte solí a pepřem.

ETA TIP: Polévku můžeme servírovat se zastřeným vejcem, posypané parmezánem s krutony.