Polévka z čerstvého špenátu
Suroviny:
1 cibule
2 stroužky česneku
30 g másla
250 g listového špenátu
750 ml vody nebo zeleninového vývaru
200 g smetany 33%
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Příslušenství:
sekací nože
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože, poté přidejte rozkrojenou cibuli a česnek.
2. Sekejte 10 sek./rychlost 4.
3. Špachtlí vše stáhněte do středu.
4. Přidejte máslo.
5. Duste 10 min./120 °C/rychlost 1.
6. Přidejte špenát, vodu, zeleninový vývar nebo bujón.
7. Sekejte 10 sek./rychlost 5.
8. Vařte 20 min./100 °C/rychlost 1.
9. Přidejte smetanu a hladkou mouku a mixujte 20 sek./rychlost 6.
10. Vařte 5 min./100 °C/rychlost 1.
11. Dochuťte solí a pepřem.
ETA TIP: Polévku můžeme servírovat se zastřeným vejcem, posypané parmezánem s krutony.