Hráškový krém
Suroviny:
1 ks středně velké cibule
2 polévkové lžíce oleje
1 ks středně velké brambory
80 g mrkve
60 g čerstvé petržele
350 g zeleného hrášku (v našem případě Vapeur)
800 g vody
1 kostka bujónu (pro 0,5 l)/zeleninového vývaru
1 čajová lžička soli
1 špetka muškátového oříšku
Příslušenství:
sekací nože
míchací metle
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nože. Poté vložte cibuli a sekejte 10sek./rychlost 5.
2. Stáhnete cibuli stěrkou do středu nádoby a nasaďte míchací metličku.
3. Zvolte program Manuální vaření na 120 °C/3,5 min./rychlost 1.
4. Míchací metličku nahraďte noži na sekání. Poté do mixovací nádoby k osmažené cibuli vložte mrkev, celer, brambor na půlky.
5. Zapněte program sekání na dobu 15 sek./rychlost 5.
6. K posekané zelenině přidejte hrášek a vývar.
7. Zapněte program vaření na 100 °C/17 min./rychlost 1.
8. V okamžiku, kdy je polévka uvařená, mixujte 2 minuty/rychlost 4.
ETA TIP: Použít zeleninový vývar. Do základu přidat stroužek čeneku. Zjemnit smetanou.