Čočka na kyselo

Suroviny:
500 gramů čočky
1 cibule
4 polévkové lžíce oleje
1000 - 1500 ml vody
4 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
ocet
Příslušenství:
sekací nože
míchací metle
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
2. Vložte rozkrojenou cibuli.
3. Sekejte 10 sek. / rychlost 5.
4. Stáhněte stěrkou do středu.
5. Smažte 10 min. / 120 °C / rychlost 1.
6. Vyměňte sekací nože za míchací metlu.
7. Nalejte 1000 ml vody a přidejte čočku.
8. Vařte 20 min. / 100 °C / rychlost 1.
9. Po 12 minutách zkontrolujte vodu a přilejte 500 ml nebo dle potřeby.
10. Přidejte bujón, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody.
11. Vařte 5 min. /100 °C/ rychlost 1.
12. Dochuťte octem, pepřem a solí dle chuti.
ETA TIP: Čocka na kyselo nejlépe chutná s volským okem a opečenou klobásou.