Bramboračka

Suroviny:
1 šálek sušených hub, (1 hrst)
1 litr voda
1 kus mrkev
1 kus petržele
0,5 kusů celer
1 kostka zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
300 gramů brambora
1 čajová lžička sůl
1 špetka pepře
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička majoránky
Příslušenství:
sekací nože
Postup:
1. Sušené houby si namočte do horké vody.
2. Do mixovací nádoby dejte vodu, nakrájenou zeleninu, bujón, nakrájené brambory, sůl, pepř a vařte 15 min/100°C/1.
3. Přidejte houby, kmín, majoránku a vařte 15 min/100 °C/rychlost 1.
4. V hrníčku smíchejte 100 ml vody a 3 PL hladké mouky a vlejte do polévky.
5. Vařte 5 min/100 °C/rychlost 1.nádoby vložte mixovací nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.