Živáňská pečeně

Živáňská pečeně

 

4 porce

 

50 minut

 

Jeden z tradičních pilířů slovenské kuchyně si můžete jednoduše připravit doma i bez grilu – v ETA Pečence. Maso, zeleninu a přílohu střídavě napichujte na špízové jehly, vyskládejte na grilovací mřížku a nechte péct. Chutě a vůně se tak nádherně propojí. Kromě vepřového masa můžete použít i jehněčí kýtu nebo hovězí svíčkovou.

 

Suroviny:

 

600 g vepřové kýty

sůl a čerstvě mletý pepř

2 červené papriky

150 g anglické slaniny

500 g menších brambor

2 cibule

½ lžičky drceného kmínu

 

ETA Pečenka

s grilovací mřížkou

se špízovými jehlami

 

Postup:

 

1. Jeden z tradičních pilířů slovenské kuchyně si můžete jednoduše připravit doma i bez grilu – v ETA Pečence. Maso, zeleninu a přílohu střídavě napichujte na špízové jehly, vyskládejte na grilovací mřížku a nechte péct. Chutě a vůně se tak nádherně propojí. Kromě vepřového masa můžete použít i jehněčí kýtu nebo hovězí svíčkovou.

 

2. Na špízové jehly střídavě napichujte maso, slaninu, brambory, papriku a cibuli.

 

3. Do pečenky vložte grilovací mřížku a naskládejte na ní připravené špízy. Posypte je drceným kmínem a pečte zhruba 30 minut, dokud maso není hotové. Pokud pečete špízy v troubě, předehřejte ji na 180 °C, gril rozehřejte na střední stupeň.