Vícezrnná kaše

4 porce
10 minut
Ovesná kaše porridge je jedno z mála jídel anglické kuchyně, které se prosadilo i mimo Britské ostrovy. Sychravé počasí s častými dešti přímo vybízí k tomu, začít den sladkou teplou dobrotou, která vám pohladí bříško a duši a dodá energii na celé dopoledne. Obiloviny vařením změknou a získají krémovou strukturu, sladkost obstará sušené ovoce nebo třeba vanilkové rostlinné mléko. Experimentujte s různými druhy vloček, semínek, ořechů a mlék.
Suroviny:
100 g ovesných vloček
100 g žitných vloček
100 g pohankových vloček
600 ml mléka
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička chia semínek
1 lžička lněných semínek
1 hrst vlašských ořechů
1 hrst moruše nebo ostružin
robot ETA Gratus s nástavcem mlýnek na obilí
Postup:
1. Vločky umelte na mlýnku na obilí na robotu Gratus a vsypte je do čtyř misek.
2. Mléko zahřejte, přelijte přes vločky, přidejte semínka, promíchejte, nechte 2 minuty nabobtnat a posypte ořechy a ovocem.