Vícezrnná kaše

Vícezrnná kaše

 

4 porce

 

10 minut

Ovesná kaše porridge je jedno z mála jídel anglické kuchyně, které se prosadilo i mimo Britské ostrovy. Sychravé počasí s častými dešti přímo vybízí k tomu, začít den sladkou teplou dobrotou, která vám pohladí bříško a duši a dodá energii na celé dopoledne. Obiloviny vařením změknou a získají krémovou strukturu, sladkost obstará sušené ovoce nebo třeba vanilkové rostlinné mléko. Experimentujte s různými druhy vloček, semínek, ořechů a mlék. 

Suroviny: 

100 g ovesných vloček

100 g žitných vloček

100 g pohankových vloček

600 ml mléka 

2 lžíce dýňových semínek

2 lžíce slunečnicových semínek 

1 lžička chia semínek

1 lžička lněných semínek

1 hrst vlašských ořechů 

1 hrst moruše nebo ostružin

 

robot ETA Gratus s nástavcem mlýnek na obilí

 

Postup:

 

1. Vločky umelte na mlýnku na obilí na robotu Gratus a vsypte je do čtyř misek. 

 

2. Mléko zahřejte, přelijte přes vločky, přidejte semínka, promíchejte, nechte 2 minuty nabobtnat a posypte ořechy a ovocem.