Ovesné vafle

4 porce
150 minut
Obilné vločky vypadají tak chudě, ale přitom překypují vlákninou a cennými látkami. Pokud už se vám zajídá ovesná kaše, připravte z nich vafle. Zvládnou je i malí kuchtíci, kteří už umí obsluhovat vaflovač – k svačině nebo snídani jsou božské. Kvůli vaflím z obilných vloček nemusíte mít vůbec špatné svědomí. Jsou bez cukru a lze je jíst i naslano, třeba s vejcem a sýrem. Pak vynechte v těstě skořici.
Suroviny:
250 g jemných ovesných vloček
400 ml mléka
1 lžička mleté skořice
špetka soli
2 vejce
máslo na vymazání
čerstvé ovoce a jogurt k podávání
med, javorový sirup nebo melasa dle chuti
vaflovač ETA Sorento
Postup:
1. Vločky zalijte mlékem, promíchejte a nechte 2 hodiny, nebo ideálně přes noc nabobtnat.
2. Vmíchejte skořici, sůl a vejce. Plotýnky vaflovače potřete zlehka máslem, vlijte na ně 1,5 lžíce těsta tak, aby byly téměř plné, přiklopte a pečte 3–4 minuty dozlatova.
3. Upečené vafle ozdobte ovocem a jogurtem. Podle chuti je můžete zakápnout medem, javorovým sirupem či melasou.