Ovesné vafle

Ovesné vafle

 

4 porce

 

150 minut

 Obilné vločky vypadají tak chudě, ale přitom překypují vlákninou a cennými látkami. Pokud už se vám zajídá ovesná kaše, připravte z nich vafle. Zvládnou je i malí kuchtíci, kteří už umí obsluhovat vaflovač – k svačině nebo snídani jsou božské. Kvůli vaflím z obilných vloček nemusíte mít vůbec špatné svědomí. Jsou bez cukru a lze je jíst i naslano, třeba s vejcem a sýrem. Pak vynechte v těstě skořici. 

Suroviny:

250 g jemných ovesných vloček

400 ml mléka

1 lžička mleté skořice

špetka soli

2 vejce

máslo na vymazání 

čerstvé ovoce a jogurt k podávání

med, javorový sirup nebo melasa dle chuti 

 

vaflovač ETA Sorento

Postup:

1. Vločky zalijte mlékem, promíchejte a nechte 2 hodiny, nebo ideálně přes noc nabobtnat. 

2. Vmíchejte skořici, sůl a vejce. Plotýnky vaflovače potřete zlehka máslem, vlijte na ně 1,5 lžíce těsta tak, aby byly téměř plné, přiklopte a pečte 3–4 minuty dozlatova. 

 

3. Upečené vafle ozdobte ovocem a jogurtem. Podle chuti je můžete zakápnout medem, javorovým sirupem či melasou.