Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

4 porce

60 minut

Opravdu jednoduchá rychlovka, kterou přispěla Michaela Lochovská, účastnice Food blogu roku 2021. Na Instagramu ji najdete pod jménem @mischka_breakfast, kam přispívá recepty se sníženým obsahem sacharidů a nutričně hodnotnými jídly. Jedním z nich jsou vynikající cuketové hranolky s česnekovým dipem.

Suroviny:

1 středně velká cuketa
špetka mandlové mouky
špetka lahůdkového droždí 
špetka konopného semínka
sůl
2–3 vajíčka

Postup:

1. Cuketu nakrájejte na hranolky 
2. Ve vajíčku rozmíchejte lahůdkové droždí se solí a v této směsi namáčejte hranolky.
3. Poté hranolky obalte v mandlové mouce a konopném semínku.
4. Pečte na 200 stupňů, cca 30 minut, než krásně zhnědnou a jsou křupavé.
5. Než se hranolky upečou, připravte si dip. Do smetany vmíchejte prolisovaný česnek, sůl a promíchejte.