Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

2-3 porce

60 minut

Co by to bylo za Velikonoce bez poctivé velikonoční nádivky s pořádnou dávkou jarních bylinek? Nádivka se skvěle hodí k pečenému kuřeti a rozhodně nesmí na velikonoční tabuli chybět. Vyzkoušejte recept od bloggerky Majdy z profilu Hungry Panda.

Suroviny:

240 g celozrnného toustového chleba
200 g kvalitní krůtí šunky
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
50 g čerstvé petržele
125 g čerstvého špenátu
5 vajec pokojové teploty
200 ml mléka
sůl
1 lžíce ghí

Postup:

1. Celozrnný toust nakrájejte na kostičky a pečte 10 min v troubě předehřáté na 180 °C (dozlatova). Poté jej nechejte vychladnout.
2. Na lžíci ghí krátce orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky. K orestované cibulce přidejte šunku nakrájenou na kostičky, špenát, petržel, nakrájenou zelenou část jarní cibulky a prolisovaný stroužek česneku. Na mírném plamenu míchejte, dokud špenát nepovadne.
3. Ke směsi vmíchejte opečený celozrnný toust a mléko smíchané se žloutky. Toust by měl nasáknout veškerou tekutinu. Osolte. 
4. Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte ke směsi. 
5. Směs rovnoměrně rozložte do pekáče o rozměrech 20x30 vyloženého pečicím papírem. Pečte na 180 °C 25 min.
6. Servírujte. Nádivka je dobrá teplá i studená a skvěle se k ní hodí kyselý okurek.