Bubble bread

Bubble bread

12 bochánků

 

 

Bubble Bread je hitem tohoto léta. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu, sýrům nebo salátům. Každý bochánek můžete naplnit podle svých představ a vytvoříte tak perfektní pokrm pro každou příležitost. 

Suroviny:

250 g hladké mouky
130 ml teplého mléka
1 vejce + 1 vejce na potření
30 g másla + rozpuštěné máslo na potření chleba po upečení
7 g sušeného droždí
3/4 lžíce petržele
1 lžička sušeného česneku
100 g strouhané mozzarelly

Postup:

1. Smíchejte všechny suché ingredience - tedy mouku, droždí, cukr, petržel a česnek.
2. Suché ingredience dejte do mísy od kuchyňského robota a přidejte k nim teplé mléko, 1 vejce a rozpuštěné máslo. V kuchyňském robotu těsto hněťte alespoň 5 minut.
3. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Z vykynutého těsta tvarujte kuličky o něco menší než golfový míček. Poté z nich udělejte placku a vložte do ní sýr. Sýr v těstě uzavřete a opět tvarujte kuličku. Tu pak dejte na plech vyložený pečícím papírem. Takto postupujte, dokud vám nedojde těsto. Mezi jednotlivými kuličkami nechte rozestupy.

5. Plech přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout ještě půl hodiny.
6. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte cca 20 minut na 180 °C v předehřáté troubě.
7. Upečený bubble bread potřete rozpuštěným máslem. 
8. Nechte vychladnout a servírujte.