Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

1 koláč

45 minut
 

S příchodem teplejších dnů může být lehký jablečný koláč skvělou volbou pro uspokojení vašich chuťových pohárků. Majda z profilu Hungry Panda připravila recept na svěží jablečný koláč, který vás nejen díky značnému množství vlákniny zasytí, ale také vám v kombinaci se skořicí domov provoní.       

Suroviny:.

700 g nastrouhaných jablek
35 g třtinového cukru
2 lžičky skořice

NA TĚSTO:
200 g celozrnné pšeničné mouky
100 g másla pokojové teploty
1 vejce
30 g třtinového cukru
1 lžička skořice

NA DROBENKU:
50 g celozrnné pšeničné mouky
50 g ovesných jemných vloček
50 g změklého másla
1 lžička skořice
30 g třtinového cukru

Postup:

1. Smíchejte suché ingredience na těsto. Poté přidejte i vejce a máslo a uhněťte těsto.  
2. Těsto rovnoměrně rozprostřete do dortové formy. 
3. Nastrouhaná jablka smíchejte s 35 g třtinového cukru a s 2 lžičkami skořice.

4. Připravte drobenku – nejdříve promíchejte suché ingredience, poté pomocí másla vytvořte drobenku. 
5. Na těsto rovnoměrně rozprostřete jablka a následně drobenku.
6. Pečte cca 30 minut na 180 °C. 
7. Servírujte.