Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

S příchodem teplejších dnů může být lehký jablečný koláč skvělou volbou pro uspokojení vašich chuťových pohárků. Majda z profilu Hungry Panda připravila recept na svěží jablečný koláč, který vás nejen díky značnému množství vlákniny zasytí, ale také vám v kombinaci se skořicí domov provoní.
Suroviny:.
700 g nastrouhaných jablek
35 g třtinového cukru
2 lžičky skořice
NA TĚSTO:
200 g celozrnné pšeničné mouky
100 g másla pokojové teploty
1 vejce
30 g třtinového cukru
1 lžička skořice
NA DROBENKU:
50 g celozrnné pšeničné mouky
50 g ovesných jemných vloček
50 g změklého másla
1 lžička skořice
30 g třtinového cukru
Postup:
1. Smíchejte suché ingredience na těsto. Poté přidejte i vejce a máslo a uhněťte těsto.
2. Těsto rovnoměrně rozprostřete do dortové formy.
3. Nastrouhaná jablka smíchejte s 35 g třtinového cukru a s 2 lžičkami skořice.
4. Připravte drobenku – nejdříve promíchejte suché ingredience, poté pomocí másla vytvořte drobenku.
5. Na těsto rovnoměrně rozprostřete jablka a následně drobenku.
6. Pečte cca 30 minut na 180 °C.
7. Servírujte.