Rebarborový koláč s jahodami

Lehký rebarborový koláč je ideální dobrotou v horkých letních dnech. Není příliš sladký a zároveň díky čerstvému ovoci krásně osvěží. Navíc je jeho příprava snadná a rychlá. Vyzkoušejte i vy tento parádní recept od Majdy z profilu Hungry Panda.
Suroviny:
200 g ječné celozrnné mouky
100 g třtinového cukru
semínka ze 2 vanilkových lusků
50 g slunečnicového oleje
250 g bílého jogurtu
3 vejce pokojové teploty
1 balení kypřícího prášku
200 g očištěných a na plátky nakrájených jahod
150 g očištěné a nakrájené rebarbory
100 ml mléka
cca 2 hrsti plátků mandlí na posypání
Postup:
1. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, cukr, kypřící prášek a semínka z vanilkových lusků.
2. Vedle suchých ingrediencí promíchejte v misce olej, jogurt, 3 žloutky a mléko.
3. Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
4. Vmíchejte mokré ingredience k suchým.
5. Opatrně přimíchejte do těsta vyšlehané bílky.
6. Těsto přelijte do formy na dort vyložené pečícím papírem.
7. Rovnoměrně rozprostřete nakrájené ovoce.
8. Posypejte plátky mandlí.
9. Pečte cca 45 minut na 180 stupňů.
Tak dobrou chuť!