Vánoční punč

Vánoční punč

6 porcí 

 

15 minut + 2 hodiny máčení ovoce

 

Vychutnejte si Vánoce plnými doušky! V případě voňavého punče se však vyplatí spíše umírněně degustovat. Kombinace vína, rumu a sladkého ovoce totiž nejen skvěle chutná, ale i snadno „stoupá do hlavy“. 

 

Suroviny:

150 g sušeného ovoce  (rozinek, brusinek, švestek či hrušek)
100 ml rumu nebo griotky
½ l silného černého čaje  
1 l červeného vína  
1 citron nakrájený na plátky
4 celé skořice
cukr podle chuti 

 

 Postup:

  1. Sušené ovoce namočte do rumu nebo griotky a nechejte ho alespoň 2 hodiny nabobtnat.    

  2. V hrnci smíchejte víno, čaj, plátky citronu a skořici. Pozvolna zahřívejte a odstavte ještě před dosažením bodu varu.    

  3. Do sklenic rozdělte namočené sušené ovoce, zalijte ho punčem a podle chuti doslaďte.  

ETA TIP: Pokud nejste žádní troškaři, nebo pořádáte vánoční večírek, přizvěte na pomoc zavařovací hrnec ETA Granny o objemu 25 l. Ten slouží také jako várnice s funkcí udržování nastavené teploty (30–100 °C). Punč v něm tak nejen snadno připravíte, ale zároveň si výrazně usnadníte obsluhování hostů – pomocí výčepního kohoutku se každý jednoduše obslouží sám.

Punč