Vánoční punč

Vychutnejte si Vánoce plnými doušky! V případě voňavého punče se však vyplatí spíše umírněně degustovat. Kombinace vína, rumu a sladkého ovoce totiž nejen skvěle chutná, ale i snadno „stoupá do hlavy“.
Suroviny:
150 g sušeného ovoce (rozinek, brusinek, švestek či hrušek)
100 ml rumu nebo griotky
½ l silného černého čaje
1 l červeného vína
1 citron nakrájený na plátky
4 celé skořice
cukr podle chuti
Postup:
- Sušené ovoce namočte do rumu nebo griotky a nechejte ho alespoň 2 hodiny nabobtnat.
- V hrnci smíchejte víno, čaj, plátky citronu a skořici. Pozvolna zahřívejte a odstavte ještě před dosažením bodu varu.
- Do sklenic rozdělte namočené sušené ovoce, zalijte ho punčem a podle chuti doslaďte.