Vaječný koňak

Receptů na výrobu vaječného koňaku jsem vyzkoušela opravdu hodně. Z mléka, smetany, vařený a bez vaření, ale nic mě příliš neoslovilo. Po pár pokusech jiných variant jsem se nakonec vždy vrátila k receptu, který dělala má babička a mamka. Je nejjednodušší a pro všechny kolem mě nejchutnější. Takto popisuje svůj vaječný koňak blogerka Dana Tuháčková z profilu Marzicake.
Suroviny:
2-3 ks žloutků
1/2 vanilkového lusku
1 ks plechovky slazeného kondenzovaného mléka
4 plechovky neslazeného kondenzovaného mléka
1/2 l rumu
Postup:
1. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru. Následně oklepejte, abyste vypustili vzduchové bubliny.
Marzicake TIP: Použijte skleněný mixér, který nepohlcuje barvy ani pachy.
2. Plňte do sklenic a skladujte v lednici. Nejlepší je tak týden po rozležení.