Pistáciový puding - raw, vegan

Pistáciový puding - raw, vegan

2 - 4 porce

10 minut

Puding, který obsahuje pouze složky rostlinného původu. Je tak raw a veganský, chuť však není o nic ochuzená, spíše naopak, je sladká a lahodná. Můžete si ji vyšperkovat k dokonalosti i podle sebe. Fantazii v dozdobení se meze nekladou. S receptem od Martiny Lacingerové to bude snadné a zdravé!

Suroviny:

2 velká zralá avokáda – celkem asi 300 g
100 g pistácií – oloupaných, nesolených + na ozdobení
hrst baby špenátu – 20 g
2 – 3 lžíce javorového sirupu
2 lžíce dobrého kokosového mléka – 50 g
Šťáva ze 2 limetek
2 – 3 lžíce vody
pár zrníček soli

Postup:

1. Do mixéru vložte dužinu avokáda, pistácie, špenát, javorový sirup, kokosové mléko, limetovou šťávu, vodu a malou špetku soli.
2. Javorového sirupu, limetové šťávy a vody přidejte pro začátek méně, přidat se dá vždycky. Troška soli se přidává proto, že pomáhá zvýraznit sladkou chuť.
3. Ingredience rozmixujte dohladka.
4. Podle chuti můžete dosladit sirupem a okyselit limetkou. Ta dává pudinku příjemnou svěžest. Pro hladší konzistenci případně přidejte ještě trochu vody a promixujte. Konzistence by neměla být příliš řídká, ale ani hustá.
5. Puding přendejte do skleniček a posypejte podrcenými pistáciovými oříšky. Případně můžete přidat i drobné ovoce nebo další oříšky a semínka.

ETA TIP: Pokud se chystáte servírovat puding ihned, můžete místo vody přidat pár ledových kostek, které pomůžou pudink ochladit. Případně, pokud se chystáte servírovat pudink o něco později, dávejte pozor, aby nečekal na svou chvíli moc dlouho. Na povrchu může lehce chytat šedavou barvu kvůli oxidaci avokáda.