Hummus z červené papriky

Hummus z červené papriky

2 porce

40 minut

Hummus je pomazánka z rozmixované cizrny. Spíše, než mazat na chleba se spíš používá jako dip. Namáčet můžete kousky pečiva, pita chleba či zeleniny. Hummus tak může být chutná svačina s dobrými výživovými hodnotami nebo originální pohoštění na různé oslavy. Tento recept připravila blogerka Natálie Černoušková z profilu Poklady kuchyně a ozvláštnila jej pečenými paprikami.  

Suroviny:

2 červené papriky
150 g sterilované cizrny
2 stroužky česneku
60 g namletých sezamových semínek na pastu
1 lžíce vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce sezamového oleje
1/2 lžičky soli

Postup:

1. Nejprve v horkovzdušné fritéze opečte 2 červené rozpůlené papriky 20 min na 180°C. 
2. Sezamová semínka umelte na pastu tahini, přidejte oloupané, opečené papriky. Po upečení jde slupka dolů sama.  
3. Dochuťte stroužky česneku, solí, pepřem a trochou uzené papriky a vše společně rozmixujte. 

ETA TIP: Dozdobte bílými a černými sezamovými semínky a řeřichou.