Paprikové rizoto

Paprikové rizoto

2 porce

60 minut

Paprikové rizoto od Majdy z profilu Hungry Panda, je opravdu jedno z nejlepších, které jsme kdy ochutnali. Jedná se o variaci tradičního italského rizota ozvláštněnou o chuť pečených paprik, které pokrmu dodají příjemný šmrnc. Vyzkoušejte ho.

Suroviny:

430 g papriky
200 g rýže na rizoto
1 malá cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmazánu
100 g zakysané smetany
700-800 ml vývaru
1 sklenka suchého bílého vína
hrst čerstvé bazalky
½ lžičky uzené papriky
sůl, pepř
olivový olej

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. 
2. Papriky očistěte a nakrájejte na cca 1 cm tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Nakrájenou zeleninu a oloupané stroužky česneku vyskládejte na plech vyložený počícím papírem. Promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem. Pečte cca 30 minut. Po upečení rozmixujte se zakysanou smetanou a uzenou paprikou.
3. Na troše olivového oleje na mírném plameni lehce orestujte rýži (½-1 minuta). Podlijte bílým vínem a vývarem a za stálého míchání vařte rýži doměkka. 
4. Do uvařené rýže vmíchejte rozmixované papriky a nastrouhaný parmazán.
5. Paprikové rizoto servírujte ozdobené čerstou bazalkou.