Dýňové kroupoto

Dýňové kroupoto

2 porce

60 minut

Sezóna dýní je v plném proudu, proto jestli hledáte inspiraci jak hojnou úrodu zužitkovat, vyzkoušejte dýňové kroupoto. Dýňové pyré si můžete připravit dopředu, abyste přípravou pokrmu nestrávili ani minutu navíc, stejně jako to dělá Majda z profilu Hungry Panda, která tento recept připarvila. 

Suroviny:

450 g dýně + 65 g dýně na malé kostičky
170 g krup
2 stroužky česneku
1 cibule, nakrájená na tlustší půlměsíčky
30 g másla
55 g ricotty
50 g nastrouhaného parmazánu
600 ml vývaru
sůl
pepř
olivový olej
ghí

Postup:

1. Cibuli a 450 g dýně nakrájejte a rozprostřete na pečícím papírem vyložený plech. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-40 min.
2. Na troše ghí osmahněte 65 g dýně nakrájené na malé kostičky. Na poslední minutu přidejte prolisovaný stroužek česneku.
3. Přidejte kroupy a promíchejte. Zalijte vývarem a vařte, dokud nebudou kroupy měkké (v případě potřeby přidejte více vývaru).
4. Upečenou dýni a cibuli rozmixujte s ricottou ve stolním mixéru.
5. K uvařeným kroupám vmíchejte pyré z dýně, máslo a parmazán.
6. Jídlo vyzkoušejte a případně dochuťte.
7. Dozdobit můžete vločkami z mořské soli a chilli.