Tříchodové valentýnské menu

Nestihli jste zamluvit restauraci, nebo si jen chcete užít romantický večer se svou polovičkou? Bloggerka Majda z profilu Hungry Panda si pro vás připravila tříchodové valentýnské menu. Připravíte is dokonalé mangové želé, jemnou mrkvovou polévku a na závěr gnocchi s tomatovou omáčkou a kuřecím masem. Recepty nezaberou tolik času a zvládne je opravdu každý.
Mrkvová polévka:
Suroviny:
300 g mrkve
100 g brambor
1 malá cibule
1 lžička kari
sůl
1 plechovka kokosového mléka
olivový olej
zakysaná smetana na servírování
Postup:
1. Zeleninu oloupejte a nakrájejte - mrkev a brambory na kostičky, cibuli na plátky.
2. Očištěnou a nakrájenou zeleninu dejte na plech vyložený pečícím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a posypejte kari. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 40 min.
3. Upečenou zeleninu dejte do stolního mixéru, zalijte plechovkou kokosového mléka a rozmixujte.
4. Polévku ochutnejte, případně ji dochuťte a servírujte se zakysanou smetanou.
Gnocchi s tomatovou omáčkou a kuřecím masem:
Suroviny:
500 g gnocchi
300 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
1 lžička bazalky
1 plechovka rajčat
olivový olej
sůl
Postup:
1. Na troše olivového oleje osmahněte kuřecí kousky. Osolte a přidejte bazalku.
2. Až bude kuře hotové, přidejte k němu plechovku rajčat. Promíchejte a vařte cca 5 min.
3. Vmíchejte uvařené gnocchi a servírujte.
Mangové želé:
Suroviny:
1 zralé mango
140 ml šťávy z mandarinky
2,5 plátku želatiny
libovolné sladidlo dle chuti
Postup:
1. Ve stolním mixéru rozmixujte oloupané mango a šťávu z mandarinky do hladké směsi.
2. Směs přelijte do hrnce, oslaďte a ohřejte.
3. Mezitím, co se směs ohřívá, namočte plátky želatiny.
4. Nabobtnalé plátky želatiny vyždímejte a vložte je do teplé směsi. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí.
5. Směs rozlijte do skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice.