Tříchodové valentýnské menu

Tříchodové valentýnské menu

2 porce

250 minut

Nestihli jste zamluvit restauraci, nebo si jen chcete užít romantický večer se svou polovičkou? Bloggerka Majda z profilu Hungry Panda si pro vás připravila tříchodové valentýnské menu. Připravíte is dokonalé mangové želé, jemnou mrkvovou polévku a na závěr gnocchi s tomatovou omáčkou a kuřecím masem. Recepty nezaberou tolik času a zvládne je opravdu každý.

Mrkvová polévka:

Suroviny:

300 g mrkve 
100 g brambor 
1 malá cibule 
1 lžička kari 
sůl 
1 plechovka kokosového mléka 
olivový olej 
zakysaná smetana na servírování

Postup:

1. Zeleninu oloupejte a nakrájejte - mrkev a brambory na kostičky, cibuli na plátky.
2. Očištěnou a nakrájenou zeleninu dejte na plech vyložený pečícím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a posypejte kari. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 40 min. 
3. Upečenou zeleninu dejte do stolního mixéru, zalijte plechovkou kokosového mléka a rozmixujte. 
4. Polévku ochutnejte, případně ji dochuťte a servírujte se zakysanou smetanou.

Gnocchi s tomatovou omáčkou a kuřecím masem:

Suroviny:

500 g gnocchi 
300 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky 
1 lžička bazalky 
1 plechovka rajčat 
olivový olej 
sůl

Postup:

1. Na troše olivového oleje osmahněte kuřecí kousky. Osolte a přidejte bazalku. 
2. Až bude kuře hotové, přidejte k němu plechovku rajčat. Promíchejte a vařte cca 5 min. 
3. Vmíchejte uvařené gnocchi a servírujte.

Mangové želé:

Suroviny:

1 zralé mango 
140 ml šťávy z mandarinky 
2,5 plátku želatiny 
libovolné sladidlo dle chuti

Postup:

1. Ve stolním mixéru rozmixujte oloupané mango a šťávu z mandarinky do hladké směsi.
2. Směs přelijte do hrnce, oslaďte a ohřejte.
3. Mezitím, co se směs ohřívá, namočte plátky želatiny.
4. Nabobtnalé plátky želatiny vyždímejte a vložte je do teplé směsi. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí.
5. Směs rozlijte do skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice.