Treska v parmské šunce pečená s rajčaty a olivami

Skvělý, vyvážený (nejen) letní recept, který si připravíte během chvilky. Blogerka Martina Lancingerová připravuje tresku s parmskou šunkou, která jí dodá originální chuť, s rajčaty a olivami, které vám vždy připomenou slunečné letní dny.
Suroviny:
1 červená cibule
500 g cherry rajčat
2 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek - mix bazalky, tymiánu a oregana
4 lžíce olivového oleje
sůl
0,5 dcl bílého suchého vína
500 g (4 menší porce) tresky bez kůže - horní část (svíčková)
citrón
čerstvě mletý pepř
4 plátky parmské šunky
200 g zelených oliv s peckou
Postup:
1. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Nasypejte spolu s rajčaty do zapékací mísy. Přidejte najemno nasekaný česnek a bylinky. Přilijte 4 lžíce olivového oleje, lehce osolte a promíchejte. Podlijte vínem.
2. Mísu vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 10 minut.