Treska v parmské šunce pečená s rajčaty a olivami

Treska v parmské šunce pečená s rajčaty a olivami

2-4 porce

40 minut

Skvělý, vyvážený (nejen) letní recept, který si připravíte během chvilky. Blogerka Martina Lancingerová připravuje tresku s parmskou šunkou, která jí dodá originální chuť, s rajčaty a olivami, které vám vždy připomenou slunečné letní dny.

Suroviny:

1 červená cibule
500 g cherry rajčat
2 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek - mix bazalky, tymiánu a oregana
4 lžíce olivového oleje
sůl
0,5 dcl bílého suchého vína

500 g (4 menší porce) tresky bez kůže - horní část (svíčková)
citrón
čerstvě mletý pepř
4 plátky parmské šunky
200 g zelených oliv s peckou

Postup:

1. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Nasypejte spolu s rajčaty do zapékací mísy. Přidejte najemno nasekaný česnek a bylinky. Přilijte 4 lžíce olivového oleje, lehce osolte a promíchejte. Podlijte vínem.
2. Mísu vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 10 minut. 
3. Tresku pokapejte citrónem. Lehce osolte a opepřete ze všech stran. Každou porci obalte plátkem sušené šunky. 
4. Po 10 minutách přidejte k předpečené zelenině olivy, rybu a pekáč vraťte zpět do trouby. Pečte 15 – 20 minut. 
5. Podávejte ideálně s pečivem, protože to skvěle nasákne úžasnou šťávu, která se během pečení vytvoří.