Šťavnatý losos se zeleninou pro sportovce i batolata

1 porce
25 minut
Jedna z nejoblíbenějších mořských ryb pro svou jemnou chuť si rozumí s většinou surovin. Stačí ji lehce ogrilovat, upéct nebo uvařit v páře a zdravý lehký oběd či večeři máte na stole během chvilky. Vaření v páře zachová všechny prospěšné látky – především vitamin D, který v rybím mase doplňují i omega-3 mastné kyseliny, a také vitaminy a zářivé barvy zeleniny, díky čemuž si na ní pochutnají i děti. A také je překvapivě rychlé.
Suroviny:
850 ml vody
150 g filetu z lososa (bez kůže)
1 chemicky neošetřený citron
3 brambory
4 růžičky brokolice
1 hrst fazolových lusků
1 větvička keříčkových rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
petrželová nať na ozdobení
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro + nástavec na vaření v páře
Postup:
- Do hrnce ETA Tauro nalijte vodu a do nádoby vložte nástavec na vaření v páře. Lososa ze všech stran osolte, opepřete a položte do nástavce. Citron omyjte, nakrájejte na tenké plátky a poklaďte jimi lososa.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, zeleninu omyjte a vše rozložte kolem ryby. Podle chuti osolte a opepřete.
- Hrnec zavřete a nastavte program Vaření v páře na 10 minut. Jakmile začne hrnec odpočítávat čas, otočte ventil regulace páry do polohy pára.
- Uvařeného lososa posypte petrželkou a podávejte s plátky citronu a zeleninou.