"Obědové" lívance

"Obědové" lívance

3 porce

30 minut
 

Lívance na slano? Ano! Vyzkoušejte něco nového a potěšte děti lívanci nejenom na snídani, ale třeba i k obědu. Recept na tyto nadýchané a na přípravu jednoduché lívance pro vás nachystala Majda z profilu Hungry Panda.         

Suroviny:

115 g celozrnné pšeničné mouky
165 ml mléka
2 vejce pokojové teploty
1/2 balení kypřícího prášku
20 g slunečnicového oleje
15 g třtinového cukru
Trochu ghí na opékání lívanců

Postup:

1. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny.
2. Promíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, kypřící prášek a třtinový cukr.
3. Přidejte mléko, žloutky a olej a promíchejte.
4. Opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
5. Rozpalte nepřilnavou pánev s trochou ghí. Začněte nanášet těsto na lívance (cca 2 lžíce na lívanec) a opékejte na mírném plameni, dokud se na povrchu lívanců nezačnou tvořit drobné bublinky. Poté lívanec otočte a opékejte i z druhé strany cca 1-2 min.
6. Servírujte s lučinou, šunkou, sýrem, špenátem a volským okem.