Tomatová polévka

Tomatová polévka

2 - 4 porce

30 minut

Lahodná, skvěle ochucená a jemná. To jsou slova, která vystihují recept na italskou tomatovou polévku od Hungry Panda. Připravit si výborné jídlo za pár minut není žádná věda, budete potřebovat jen pár surovin a výsledkem potěšíte nejednoho mlsného strávníka.

Suroviny:

2 plechovky rajčat
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
300 ml vývaru
hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř
zakysaná smetana na servírování
trochu olivového oleje na restování cibule

Postup:

1. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v hrnci dosklovata. Na poslední minutu přidejte česnek nakrájený na plátky.
2. K cibuli a česneku přidejte konzervy rajčat, vývar a bobkové listy. Promíchejte a vařte 10-15 min.
3. Vyndejte bobkové listy z polévky. Zbytek polévky přesuňte do stolního mixéru, přidejte hrst čerstvé bazalky a rozmixujte do hladké polévky.
4. Polévku vraťte do hrnce. Osolte, opepřete.
5. Servírujte se zakysanou smetanou.

Tip: Pokud si chcete polévku trochu ozvláštnit, můžete ji servírovat buď s pestem nebo nastrouhaným parmazánem!

Dobrou chuť!