Studená okurková polévka
Polévka nemusí vždy jen zahřát, může vás taky pěkně zchladit, což se hodí především v parném létě. Příprava je více než jednoduchá. Inspirujte se receptem, který připravila Majda z profilu Hungry Panda. Kromě žádaného ochlazení navíc dodáte tělu pořádnou dávku vitaminů.
Suroviny:
650 g bílého jogurtu
1 okurka
3 stroužky česneku
20 g čerstvého kopru
140 ml vody
vlašské ořechy (cca hrst na každou porci)
olivový olej na pokapání (cca lžíce na porci)
2 uvařená vajíčka
Postup:
1. Bílý jogurt, okurku, stroužky česneku, kopr a vodu dáme do stolního mixéru a rozmixujeme.
2. Polévku dáme do lednice vychladit.
3. Servírujeme s nalámanými vlašskými ořechy, olivovým olejem a vajíčky.
Doporučené