Studená okurková polévka

Studená okurková polévka

4 porce

5 minut
20 minut chlazení

Polévka nemusí vždy jen zahřát, může vás taky pěkně zchladit, což se hodí především v parném létě. Příprava je více než jednoduchá. Inspirujte se receptem, který připravila Majda z profilu Hungry Panda. Kromě žádaného ochlazení navíc dodáte tělu pořádnou dávku vitaminů. 

Suroviny:

650 g bílého jogurtu
1 okurka
3 stroužky česneku
20 g čerstvého kopru
140 ml vody
vlašské ořechy (cca hrst na každou porci)
olivový olej na pokapání (cca lžíce na porci)
2 uvařená vajíčka

Postup:

1. Bílý jogurt, okurku, stroužky česneku, kopr a vodu dáme do stolního mixéru a rozmixujeme. 
2. Polévku dáme do lednice vychladit. 
3. Servírujeme s nalámanými vlašskými ořechy, olivovým olejem a vajíčky.