Houbová polévka

Houbová polévka

2-4 porcí

20 minut

Chcete se na podzim zahřát a zároveň potřebujete zasytit? Vyzkoušejte tuto houbovou polévu, kterou připravila Majda z profilu Hungry Panda. Polévku můžete servírovat buď jako předkrm, nebo jako hlavní chod. 

Suroviny:

330 g očištěných brambor, nakrájených na kostičky
500 g žampionů, nakrájené
350-400 ml hovězího vývaru
70 g zakysané smetany
1 lžička drceného kmínu
1 velká cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
sůl
pepř
1 lžička ghí
libeček na servírování

Postup:

1. Uvařte brambory.
2. Cibuli a česnek opékejte na ghí dokud nezesklovatí.
3. K cibuli a česneku přidejte žampiony. Osolte je a opepřete, přidejte drcený kmín a vařte za občasného míchání cca 15 minut.
4. Uvařené brambory rozmixujte se žampiony, vývarem a zakysanou smetanou. Přesné množství vývaru si určete sami tak, aby vám vyhovovala hustota polévky.
5. Polévku okoštujte a případně dochuťte.
6. Polévku servírujte s čerstvým libečkem.