Špenátový salát s jahodami a avokádem

Špenátový salát s jahodami a avokádem

2 porce

10 minut

Že jahody patří jen do dezertů a ovocných salátů už dávno neplatí. V kombinaci se špenátem, avokádem a citronovou zálivkou vykouzlí skvělý svěží letní salát, který vás osvěží v horkých letních dnech. 

Suroviny:

4 hrsti baby špenátu 
10 jahod 
½ avokáda 
10 kuliček mini mozzarelly 
červená cibule 
hrst bazalky 
čerstvě mletý pepř 


Dresink:
2 lžíce olivového oleje

1,5 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl 

Postup:

1. Do talířů nebo misek rozprostřete po dvou hrstech baby špenátu. 
2. Jahody i oloupané avokádo nakrájejte na plátky a naaranžujte na špenát. Mozzarellu přepulte a přidejte na talíře. Červenou cibuli nakrájejte na jemná půlkolečka a lehce salát posypejte. Na 2 porce bude stačit asi ¼ menší cibule. Po salátu rozprostřete listy bazalky a lehce opepřete. 
3. V mističce prošlehejte ingredience na dresink a salát těsně před servírováním lehce přelijte. 
4. Salát (i bez mozzarelly) můžete servírovat jako originální přílohu například ke grilování.