Chlebíčky s jahodami a brie

Chlebíčky s jahodami a brie

10 chlebíčků

20 minut

Jahody a sýry s bílou plísní představují neotřelou kombinaci chutí, která oslní každou návštěvu. Vyzkoušejte tento originální recept od Martiny Lancingerové.   

Suroviny:

Pomazánka:
1 větší zralé avokádo
3-4 lžíce limetové šťávy
sůl

Na ozdobení:

10 plátků sýru brie

2-3 jahody
pár snítek máty
olivový olej

čerstvě mletý pepř
sůl

K podávání:
1 bageta

Postup:

1. Avokádo rozmačkejte vidličkou na kaši. Zakápněte limetkovou šťávou, popř. můžete použít i citron. Lehce osolte a promíchejte. 
2. Bagetu nakrájejte na plátky. Opečte v toustovači.
3. Každý plátek potřete avokádovou pomazánkou. Ozdobte plátkem brie, jahodami a pár lístky máty. Lehce zakápněte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec jen lehce dosolte a podávejte.