Špaldový Tarte Tatin s medovými hruškami a levandulí

Tato klasická sladká francouzská pochoutka se běžně připravuje s karamelizovanými jablky, avšak Martina Lancingerová z profilu Zdravě živená pro vás připravila recept, ve kterém je tento koláč v novém zdravějším kabátě.
Suroviny:
Těsto:
150 g celozrnné špaldové hladké mouky
30 g bílé špaldové hladké mouky
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
špetka soli
80 g másla
1 vejce
20 ml vody
Náplň:
1 kg oloupaných, pevných hrušek, zbavených jadřinců
40 g másla
80 g medu
80 g xylitolu
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička levandule
Navíc:
mandle
zakysaná smetana
Postup:
1. Mouky smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou soli. Dále zapracujte na drobné kostičky pokrájené máslo. Když začne vznikat sušší drobenka, přidejte vejce a po chvíli vodu. Vypracované těsto zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň 2 hodiny odpočívat.
2. Hrušky nakrájejte na měsíčky.
3.