Slunečnicové bagety

Slunečnicové bagety

4 porce

155 minut 

Připravte si z pohodlí domova vaše oblíbené bagety, které jsou navíc díky slunečnicovým semínkům plné vlákniny. Už se vám nestane, že byste na snídani či svačinu měli gumové pečivo, jak tomu bývá v obchodech. Krásně zlatavé, křupavé a zároveň uvnitř vláčné bagety jednoduše připravíte v pekárně ETA Delicca II Max.

Suroviny:

150 ml vody
6 g cukru
12 g čerstvého droždí
125 g hladké pšeničné mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky
2 PL slunečnicových semínek + na posypání
12 g olivového oleje
8 g soli
1 vejce na potření

pekárna ETA Delicca II Max

Postup:

1. Do velké nádoby se středními hnětacími háky nejprve nalijte vodu, poté přidejte všechny sypké ingredience a droždí. Zapněte program TĚSTO.
2. Nakynuté těsto propracujte na pomoučeném vále a vytvarujte 4 bagety, které vložte do forem. Nechejte 20 minut kynout.
3. Poté bagety potřete rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými semínky. Nastavte program PEČENÍ na 40 minut, barva střední a zapněte.