Celozrnné bagety

Celozrnné bagety

4 porce

170 minut 

Poctivé celozrnné bagety plné vlákniny, které jsou zároveň úžasně křupavé a uvnitř vláčné, si můžete jednoduše připravit sami doma, a to s pomocí pekárny ETA Delicca Max, se kterou je pečení hračka. Už nemusíte chodit do obchodu a těžce zjišťovat, zda se opravdu jedná o celozrnné pečivo, které je nakonec stejnak gumové, a ne tak chutné.

Suroviny:

440 ml vlažné vody
250 g celozrnné jemné mouky pšeničné
185 g celozrnné žitné mouky
16 g soli
2 PL chia semínek
3 PL slunečnicových semínek
3 PL lněných semínek
4 g sušeného droždí


pekárna ETA Delicca II Max

Postup:

1. Do velké nádoby se středními hnětacími háky nejprve nalijte vlažnou vodu, poté přidejte obě mouky, sůl, všechna semínka a nakonec droždí. 
2. Zapněte program TĚSTO a nechejte vše pekárnu vypracovat. 
3. Hotové, lepkavé těsto vyklopte na pomoučený vál. Zapracujte do něj mouku tak, aby nebylo tolik lepkavé a vytvarujte 4 bagety, které vložte do forem. Nechejte kynout ještě cca 30 minut a poté zapněte program PEČENÍ, čas nastavte na 40 minut, barva kůrky tmavá.