Bezlepkové bagety

Jste milovníci pečiva, ale ze zdravotních důvodů či dietě se vyhýbáte lepku, a tudíž si nedopřáváte co byste rádi? S našim receptem na bezlepkové bagety se už nemusíte omezovat, nýbrž si užívat čerstvého, křupavého a nádherně voňavého pečiva. Navíc s pomocí naší pekárny ETA Delicca II Max bude příprava vašich baget snadná a rychlá.
Suroviny:
330 g bezlepkové chlebové mouky
5 g sušeného droždí
25 g třtinového cukru
8 g soli
40 g povoleného másla
250 ml vlažného mléka
pekárna ETA Delicca II Max
Postup:
1. Do velké nádoby se středními hnětacími háky nalijte nejprve mléko, poté přidejte máslo, mouku, cukr, sůl, a nakonec i droždí. Zapněte program – TĚSTO.
2. Po dokončení programu vyklopte těsto na bezlepkovou moukou vysypaný vál a vytvarujte 4 stejně velké bagety, které jednu podruhé 3x nařežte ostrým nožem či žiletkou. Vložte do formy na bagety. Nechejte kynout na teplém místě nebo v pekárně na program – KVAŠENÍ při teplotě 28–30 °C, než znatelně zvětší svůj objem.
3. Poté bagety vložte do pekárny a na program – PEČENÍ, barva tmavá, pečete dozlatova 55 minut.