Semínkový bezlepkový chléb

Semínkový bezlepkový chléb

1 bochník

180 minut

Bezlepkové pečivo, kupované v obchodech, se může pěkně prodražit. Příprava domácího pečiva bez lepku vám může nějakou korunu ušetřit a co víc, můžete si jeho výslednou podobu i chuť přizpůsobit podle vaší fantazie. Vyzkoušejte tento recept se směsí slunečnicových, lněných a dýňových semínek, které dodají chlebu štědrou porci vitaminů a důležitých stopových prvků.

Suroviny:

500 ml vlažné vody
500 g bezlepkové mouky
2 PL slunečnicových semínek
2 PL lněných semínek tmavých
2 PL dýňových semínek
5 g kmínu celého
10 g soli
7 g suš. droždí
2 PL oleje

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Všechny sypké suroviny dobře promíchejte se sušeným droždím. Do nádoby s háky nalijte nejprve vodu a olej, poté přidejte sypkou směs a všechna semínka.
2. Program BEZLEPKOVÝ, kůrka tmavá.
3. Po upečení vyndejte chleba v nádobě z pekárny a nechte 10 min. vychladnout. Poté opatrně vyklopte z nádoby a nechejte zcela vychladnout na mřížce.