Slané tartaletky s medvědím česnekem

Tartaletky většinou známe spíše ve sladkých variantách. Martina Lancingerová však zvolila ne úplně tradiční, ale naprosto skvělou kombinaci s krémovým sýrem a pikantním medvědím česnekem. Díky ovesným vločkám a špaldové mouce mají navíc tartaletky vyšší obsah vlákniny, díky které se budete cítit déle sytí.
Suroviny:
Korpus:
200 g jemných ovesných vloček
40 g rozdrceného lněného semínka
špetka soli
1 lžíce olivového oleje
220 ml horké vody
25 g celozrnné špaldové hladké mouky + na pomoučení
Náplň:
80 g medvědího česneku
100 g hustého bílého jogurtu
200 g sýru typu Lučina
sůl
můžete dochutit i dalšími bylinkami - například tymiánem nebo bazalkou
Na ozdobení:
jedlé květy a bylinky
oblíbená semínka
ředkvičky
Postup:
1. Ovesné vločky v míse promíchejte se lněným semínkem a solí. Zalijte olejem a horkou vodou a dobře promíchejte v kuchyňském robotu. Nechte 2-3 minuty odstát a poté zapracujte mouku na zahuštění.