Ravioli s ricottou a medvědím česnekem

Ravioli s ricottou a medvědím česnekem

4 porce

75 minut

Ravioli pochází jako většina jiných těstovin z Itálie. Jsou obvykle čtvercového tvaru, ale vyskytují se i jiné, např. kruhové či polokruhové (mezzelune). Náplň může být různá, od ricotty se špenátem nebo strouhanou citrónovou kůrou až po náplně tvořené masem.  V jarním období si můžete připravit výborné ravioli s medvědím česnekem, dodá jim úžasnou vůni a silnou chuť.

Suroviny:

300 g hladké mouky
3 vejce
250 g ricotty
50 g medvědího česneku
2 vejce 
75 g strouhaného parmazánu 
špetka muškátového oříšku
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup:

  1. Z hladké mouky a vajec vypracujte těsto v kuchyňském robotu Gratus pomocí hnětacího háku na 2. rychlostní stupeň. Těsto zabalte do fólie a nechte jej odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
     
  2. Mezitím si připravte náplň. Umytý medvědí česnek nasekejte nadrobno. Přidejte ricottu, vejce, parmezán, muškátový oříšek, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. 
     
  3. Těsto položte na pomoučený vál a rozdělte na čtyři stejně velké části. Za pomoci nástavce na válení těsta vyválejte na kuchyňském robotu Gratus pláty na tloušťku 7. Na takto vyválené pásky klaďte lžičkou náplň tak, aby rozestupy byly 2 cm. V místech spoje potřete rozšlehaným vejcem a přiklopte druhým plátem. Těsto kolem náplně přitlačte a rádlem vykrajujte ravioli.
     
  4. Připravené ravioli vařte ve vroucí osolené vodě s kapkou olivového oleje přibližně 3 minuty.  Těstoviny zceďte a ihned podávejte dozdobené sekaným medvědím česnekem, parmezánem a kapkou olivového oleje dle chuti.