Salát z fenyklu, romanesca a mrkve

Salát z fenyklu, romanesca a mrkve

2 porce

25 minut

Fenykl se po celém světě používá už staletí na úlevu od mnoha obtíží. Stává se tak skvělou ingrediencí například do salátů, tak jako v receptu od bloggerky Natálie Černouškové. Fenykl je zde zkombinovaný s variantou květáku zvanou romanesco a mrkví. S horkovzdušnou fritézou ETA Formio bude navíc jeho příprava hračka. 

Suroviny:

Salát:
2 mrkve (oloupané a rozpůlené)
2 fenykly
pár růžiček romanesca

Omáčka:
3 PL sójové omáčky
2 PL hoisin omáčky
1 KL rýžového octa
1 KL sezamového oleje
1 PL javorového sirupu
1 prolisovaný stroužek česneku
1 cm nastrouhaného zázvoru

Postup:

1. Zeleninu nakrájejte - mrkev rozpulte, fenykl nakrájejte na klínky.
2. Vše dejte na 15 minut na 170 °C do horkovzdušné fritézy.
3. Zeleninu trochu potřete sezamovým olejem (nebo olivovým).
4. Mezitím si připravte omáčku, na kterou vše v mističce smíchejte.
5. Zeleninu potřete 3/4 množstvím omáčky a dejte ještě na 3 minuty do horkovzdušné fritézy.
6. Poté potřete zbytkem omáčky a můžete podávat.