Salát Coleslaw

Salát Coleslaw

 

6 porcí

 

30 minut 

Křehký, osvěžující salát, jehož hlavní surovinou je zelí, doplněné mrkví a celerem. Tato vitaminová bomba také pozitivně působí na biochemickou rovnováhu mozku. Podávat ho můžete například s kuřecími paličkami smaženými na másle, jen tak s bylinkami nebo s karbanátky.  

 

Suroviny:

½ hlávky zelí

2 mrkve

1 cibule

¼ celeru

4 lžíce majonézy

šťáva z ½ citronu

sůl a čerstvě mletý pepř

 

ETA Gratus s nástavcem na strouhání

Postup:

1. Zeleninu omyjte a oloupejte. Cibuli pokrájejte nadrobno, zbylou zeleninu nastrouhejte při vysoké rychlosti pomocí nástavce na strouhání na robotu Gratus. Struktura salátu bude zajímavější, když polovinu zeleniny nastrouháte najemno a druhou polovinu nahrubo.

2. V míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, majonézu a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a uložte alespoň na 15 minut do lednice, aby se jednotlivé chutě prolnuly. Uchovávejte v lednici.