Salát Coleslaw

6 porcí
30 minut
Křehký, osvěžující salát, jehož hlavní surovinou je zelí, doplněné mrkví a celerem. Tato vitaminová bomba také pozitivně působí na biochemickou rovnováhu mozku. Podávat ho můžete například s kuřecími paličkami smaženými na másle, jen tak s bylinkami nebo s karbanátky.
Suroviny:
½ hlávky zelí
2 mrkve
1 cibule
¼ celeru
4 lžíce majonézy
šťáva z ½ citronu
sůl a čerstvě mletý pepř
ETA Gratus s nástavcem na strouhání
Postup:
1. Zeleninu omyjte a oloupejte. Cibuli pokrájejte nadrobno, zbylou zeleninu nastrouhejte při vysoké rychlosti pomocí nástavce na strouhání na robotu Gratus. Struktura salátu bude zajímavější, když polovinu zeleniny nastrouháte najemno a druhou polovinu nahrubo.
2. V míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, majonézu a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a uložte alespoň na 15 minut do lednice, aby se jednotlivé chutě prolnuly. Uchovávejte v lednici.