Salát s grilovaným masem a kešu

Salát s grilovaným masem a kešu

2 porce

30 minut

Jaro nám už začalo, a to nám připomíná, že oblíbená grilovací sezóna je za dveřmi. Majda z profilu Hungry Panda pro vás připravila zdravý a lehký pokrm, díky kterému svému tělu dodáte energii a zároveň si na něm i skvěle pochutnáte.

Suroviny:

2 kuřecí řízky (každý cca 150 g)
100 g kešu oříšků
20 g olivového oleje
1/2 lžičky koriandru
1 lžička kari
Hrst čerstvé petržele
Pepř
Sůl
1 prolisovaný stroužek česneku
200 g mrkve nakrájené na hranolky
150 g nakrájené brokolice
2 hrsti kukuřice
2 hrsti rukoly
Olivový olej
Balsamikový ocet

Postup:

1. V míse smíchejte 20 g olivového oleje, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky koriandru, čerstvou petržel, prolisovaný stroužek česneku a pepř.
2. Kuře dejte do marinády tak, aby jí bylo pokryté z obou stran. 
Marinujte přes noc v lednici.
3. Nakrájenou mrkev a brokolici zakápněte olivovým olejem, posypte 1/2 lžičkou kari, opepřete a osolte. Pečte 25-30 min v předehřáté troubě na 180 °C.
4. Marinované maso dejte na rozehřátý gril vymazaný trochou olivového oleje.
5. Kešu oříšky pečte 6 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Začněte připravovat salát na talíři. Do každého talíře dejte 1 hrst rukoly a 1 hrst kukuřice. Přidejte upečenou zeleninu, ugrilované maso a kešu oříšky.
7. Salát zakápněte olivovým olejem a balsamikovým octem.