Ryba v páře s mangovou salsou

Zdá se vám chuť tresky poněkud mdlá a nezajímavá? Dejte jí ještě jednu šanci v této thajské variantě. Štiplavá chuť limetky ve spojení s pikantní mangovou salsou z ní udělá exkluzivní delikatesu, přesto však zůstane lehkým pokrmem vhodným i pro vyznavače zdravého životního stylu.
Suroviny:
Marináda:
250 ml kokosového mléka
½ lžíce thajské zelené kari pasty
1 lžíce rybí omáčky
1 limeta (kůra z celé limetky, šťáva z půlky)
2 lžičky třtinového cukru
2 stroužky česneku (nastrouhané)
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
Mangová salsa:
1 mango
1 paprička jalapeno (volitelně)
hrst jemně nasekaného koriandru
šťáva z limetky
Ryba:
2 filety z tresky
1 limeta nakrájená na plátky
koriandr
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Připravte si marinádu smícháním kokosového mléka, kari pasty, rybí omáčky, kůry i šťávy z limety, třtinového cukru, česneku a zázvoru. Do této marinády vložte filety tresky a nechejte je 30 minut marinovat.
- Mango a jalapeno papričky nakrájejte na kostky, smíchejte se šťávou z limetky, přidejte nasekaný koriandr a promíchejte. Nechejte odležet.
- Přichystejte si pečicí papír, do kterého budete filety balit. Položte na něj okapanou rybu, navrstvěte na ni plátky limety a posypejte koriandrem. Zabalte do pevného balíčku nebo papiloty.
- Do hrnce nalijte 500 ml vody, přidejte plát na vaření potravin v páře a vyskládejte na něj balíčky s rybami. Hrnec zavřete. Nastavte program Parní vaření na 10 minut a zapněte. Jakmile začne hrnec odpočítávat čas, otočte ventil regulace páry do polohy Pára. Po skončení programu odejměte víko.
- Mezitím, co se v hrnci připravuje ryba, slijte zbylou marinádu do menšího rendlíku. Pomalu ji přiveďte k varu a při nízké teplotě redukujte do požadované konzistence nebo alespoň do doby, než bude připravená ryba.
- Po skončení programu Parní vaření rozdělejte balíčky s filetami a odejměte z ryb limetku. Filety podávejte přelité zredukovanou marinádou, posypané čerstvým koriandrem, se lžící mangové salsy a kokosovou rýží.
Doporučené