Pohankové muffiny s borůvkami

Pohankové muffiny s borůvkami

10 muffinů 

 

 

Máte chuť na sladké muffiny, ale přece jen byste je rádi upekli ve zdravější variantě? Připravte si je z pohankového těsta, které obsahuje spoustu vitaminů a minerálních látek. Díky této surovině jsou muffiny vhodné i pro celiaky. 

Suroviny:

130 g pohankové mouky (pokud neseženete, pohanku rozmixujte)
hrst mražených borůvek (nebo nakládaných, zavařených - osušit v ubrousku)
50 g třtinového cukru
1 vejce
150 ml mléka
45 ml oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu

pekárna ETA Delicca II Max

Postup:

1. Pro těsto použijte dvojitou formu a ingredience dejte pouze do jedné komory - od tekutých po sypké. 
2. Zvolte program MUFFINY, kůrka střední. 
3. Jakmile zazní akustický signál (10x), program se automaticky zastaví. Vyjměte formu a promíchané těsto (směs) dejte opatrně do forem na muffiny. Můžete použít i košíčky na muffiny, ale nemusíte.  
4. Naplněné formy dejte do drátěné konstrukce, a to celé vložte do pekárny. 
5. Nyní podržením tlačítka MENU cca 3 sekundy přerušte uzamčení ovládacího panelu a stiskněte tlačítko START/STOP, což spustí přerušený program.