Citronovo-borůvkové muffiny

Citronovo-borůvkové muffiny

4 porce

50 minut

Svěží, chutný dezert zvládnete během chvilku v horkovzdušné fritéze ETA Formio. Vyzkoušejte recept od Natálie Černouškové z profilu Poklady kuchyně.

Suroviny:

180 g másla
120 g cukru krupice
3 vejce
3 PL citrónové šťávy
kůra z jednoho citrónu
120 g hladké mouky
90 g špaldové hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva
špetka soli
120 g mléka
borůvky (mražené)

Postup:

1. Vyšlehejte máslo s cukrem, cca 10 minut. Poté přidávejte vejce po jednom a šlehejte další 3 minuty.
2. Mezitím si v jiné míse smíchejte mouky s práškem do pečiva a solí.
3. K máslové směsi přidejte citronovou kůru a šťávu.   
4. Poté postupně přisypte moučnou směs a přilijte mléko. 
5. Připravené těsto nalijte do silikonových nebo papírových formiček na muffiny a dejte péct na 170 °C zhruba 30 minut do horkovzdušné fritézy (dozlatova). Udělejte test špejlí.