Muffiny s citrónem a mákem

Muffiny s citrónem a mákem

10 muffinů 

 

 

Jedinečný recept na muffiny, který spojuje sladkou chuť, kyselost svěžího citrónu se zemitou chutí máku. Tuto kombinaci si jistě zamilujete. Navíc díky tvarohu a bílého jogurtu jsou muffiny krásně vláčné. 

Suroviny:

180 g pšeničné hladké mouky
2 KL kypřícího prášku do pečiva
110 g krupicového cukru
1 PL citrónové kůry
citrónová štáva z 1/2 citrónu
40 g máku celého (+ na ozdobu)
60 g měkkého tvarohu (nejlépe balený v kostce)
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu
100 g hustého bílého jogurtu
60 ml rostlinného oleje (+ na vymazání formiček)

Na polevu:
160 g moučkového cukru
1,5 PL citrónové štávy

pekárna ETA Delicca II Max

Postup:

1. Do pečící nádoby dejte všechny suroviny – od tekutých po sypké. Nastavte program HNĚTENÍ na 10 minut. 
2. Promíchané těsto přendejte do obou forem na muffiny (můžete použít pečící košíčky nebo přímo formu, kterou lehce vymažte olejem).  
3. Formy dejte do drátěné konstrukce, a to celé do pekárny. Zvolte program PEČENÍ, kůrka střední, a pečte 75 minut.  
4. Po vychladnutí muffiny dozdobte cukrovo-citrónovou polevou.